شما واقعا چند سالتان است؟ طبق آمارهای جهانی همه افراد دارای 3 نوع سن شناسنامه، جسمی و عقلی هستند. برای همه ما اطلاع از سن عقلی اهمیت زیادی دارد و اغلب ترجیح می دهیم از آن با خبر شویم و آن را محاسبه نماییم . چرا که این سن تا حدی نشان از میزان هوش بالا و همچنین رشد عقلی افراد است.شناخت و آشنایی با این سن توسط تست سن عقلی صورت میپذیرد.
نکته جالب اینجاست که شما با تقسیم سن عقلی به سن شناسنامه ای خود میتوانید ضریب آی کیو خودتان را محاسبه کنید.همانطور که می دانید رشد عقلانی بر اثر عواملی چون ژن، تغذیه، خانواده و روش تعلیم و تربیت ممکن است متغیر باشد و گاه بیشتر یا کمتر از سن شناسنامه ایی باشد که در ادامه با انجام این تست جالب می توانید به عدد آن دست یابید.تا پایان با محاسبه تست سن عقلی این تست جالب و مهیج همراه ما باشید.دیگر نگران بالاتر بودن سنتان در این تست نباشید چرا که امتیاز بالاتری خواهید داشت.
شما میتوانید با استفاده از تست سن عقلی ضریب هوشی خود را نیز بسنجید.
از قدیم گفتهاند: «سن مهم نیست، آدم باید دلش جوان باشه». اخیراً محققان علم روانشناسی هم به همین نتیجه رسیده اند. طبق نظر محققان جامعهای سالم و سلامت خواهد بود که سن احساسی آن حدود 18 تا 25 سالگی باقی بماند و فقط سن شناسنامهای افراد بالا برود. وقتی چنین شرایطی به وجود آید، این سن احساسی است که زمان مرگ را تعیین میکند و بعد از اینکه جسم فرد پیر و فرتوت شد به سن عقلی دستور می دهد تا به زندگی خاتمه دهد.
شما واقعا چند سالتان است؟
طبق آمارهای جهانی همه افراد دارای 3 نوع سن شناسنامه، جسمی و عقلی هستند. برای همه ما اطلاع از سن عقلی اهمیت زیادی دارد و اغلب ترجیح می دهیم از آن با خبر شویم و آن را محاسبه نماییم .اینجاست که تست سن عقلی به کمک شما می آید. چرا که این سن تا حدی نشان از میزان هوش بالا و همچنین رشد عقلی افراد است.گاهی میزان این سن را با آی کیو اندازه می گیرند. خوشبختانه ایرانیان از این نظر بسیار در موقعیت خوبی قرار داریم و جزو ملت های با آی کیو بالا به حساب می آییم. حتما تا به حال به گوشتان خورده است که میگویند: «فلانی خیلی از سنش بیشتر ميفهمه!» در برخی از جوامع توسعه یافته، سیستم سن عقلی عمومی را در یک سطح استاندارد نگه میدارند و برای مقاصد خاص افراد با سن عقلی بالا را از کشورهای عمدتا جهان سوم وارد میکنند. درحالیکه در کشور ما هدف از قدیم بالا بردن رشد سن عقلانی عمومی بوده و کماکان نیز این روند ادامه دارد.

سن عقلی یعنی چه؟
این سن همانطور که از اسمش پیداست رشد عقلانی فرد را نشان می دهد. همه افراد جامعه با توجه به تاریخ تولدشان در شناسنامه رشد می کنند اما با توجه به شرایط زندگی، سن عقلی افراد می تواند متغیر باشد. عواملی همچون ينتیک، محیط اطراف، نوع تغذیه، فضای خانواده و نوع تعلیم و تربیت اجتماعی میتواند در سرعت رشد عقلی افراد موثر باشد. سن عقلی در هر فرد راIQ مینامند که در هر فرد قابل اندازهگیری است. از قدیم هم معروف بوده که ایرانیها جزو افراد دارای میزانIQ بالا هستند. همین مساله باعث شده تا مهاجرت افراد نخبه کشور به سایر کشورهای جهان با عنوان فرار مغزها شناخته شود.وقتی توسط تست سن عقلی افراد یک جامعه مورد بررسی قرار میگیرند میتواند از نوع نتیجه به میزان آگاهی آن مردم دسترسی پیدا کرد
این سن در واقع معیاری است که می تواند رشد عقلانی تان را مشخص نماید. سن شناسنامهای برای همه به یک سرعت میگذرد و فرد درگذر آن دخالتی ندارد اما سن عقلی با توجه به فاکتورهایی چون ژن، محیط، تغذیه، خانواده و تعلیم و تربیت اجتماعی میتواند بیشتر یا کمتر از سن شناسنامهای باشد.
سن عاطفی چیست؟
این سن به احساسات درونی فرد و برداشت او از میزان سن خودش بستگی دارد. به عبارت دیگر این سن، سن روحیات ماست و این همان سنی است که محققان عقیده دارند باید همیشه جوان بماند. هر جامعه ای برای شاد زیستن نیاز دارد تا سن عاطفی افراد آن جامعه را پایین نگه دارد.شما توسط تست سن عقلی و تخمین آن میتوانید به ابعاد پنهان بعد عاطفی خود نیز پی ببرید.
سن احساسی، نشاندهنده حالات احساسی درونی و برداشت فرد از سن خودش است؛ دقت کنید سن احساسی، سن روحیات ماست و متاسفانه مشکل بزرگ مردم در اینجاست که بر این باور غلط هستیم که سن احساسی باید همسرعت با سن شناسنامهای بالا رود.
بهطور مثال حتما دیدهاید با شروع بارندگی آدمها احساساتی جالب را تجربه میکنند، همه افراد این سیگنالهای درونی را دریافت میکنند اما واکنشها نسبت به آن کاملا متفاوت است. این موضوع حتی در یک گروههای همسن هم دیده میشود؛ عدهای بیدرنگ از خانه بیرون رفته و زیر باران با خوشحالی قدم میزنند. عده زیادی چند قدم به پنجره نزدیکتر شده اما زیر باران رفتن را برای سن خود زشت میدانند. تعدادی هم اصلا علاقه خاصی نشان نمیدهند، چون فکر میکنند، سنشان از این حرفها گذشته است.
کشورها در تلاش هستند تا سن احساسی افراد را در حد معقول پایین بیاورند،زیرا برای شاد زیستن به آن احتیاج داریم؛ حال آنکه باور عمومی ما بر این است که هر کاری سنی دارد.به همین علت تستی تحت عنوان تست سن عقلی ابداع شد تا افراد با تکیه بر آن همواره بر شادابی ذهن و جسمشان مسلط باشند.
محققان به این نتیجه بزرگ رسیدهاند که برای داشتن عمر طولانی و سلامت در جامعه باید سن احساسی را حدود ۲۵-۱۸سالگی حفظ کرد، آدمی هنگامی میمیرد که سن احساسی به او بگوید که «تو دیگر پیر و از کار افتادهای». سن عقلی و شناسنامهای فرمانبردار است و سن احساسی فرمانده مطلق.
تعریف سن شناسنامهای؛ همانطور که از اسمش پیداست با یک تاریخ تولد شروع میشود و در واقع گذر عمر را بر جسم انسان نشان میدهد، سن شناسنامهای فقط ملاک قانونی سن افراد است و فاصله زمانی از تولد را بیان میکند.تست سن عقلی همواره باید یکی از دسترس ترین تست و حتی پایه ثابت جامعه شناسی باشد چرا که با آگاهی و دانستن سن عقلی پایینتر از انتظار میتواند زودتر در جهت بالا بردن و پیشرفت سطح آگاهی جامعه اقدام نمود
در تست سن عقلی، سن عقلی و عاطفی چه فرقی با هم دارند؟
برای اینکه بهتر متوجه موضوع شوید شما را وارد فضایی می کنیم تا تفاوت میان افراد جامعه را بهتر لمس کنید. فرض کنید که در پیاده روی شلوغی در حال قدم زدن هستید که ناگهان باران شروع به باریدن می کند. واکنش افراد چگونه خواهد بود؟ بعضی از آنها رو به آسمان لبخند میزنند. بعضی کلافه میشوند و زیر لب غرغر میکنند. بعضی به سرعت خودشان را به سایبانی میرسانند. بعضی دیگر هم همانطور معمولی به راهشان ادامه میدهند. شاید واکنشهای فراوان دیگری بتوان در بین افراد اطرافتان مشاهده کنید. این همان تفاوتی است که در سن عاطفی بین افراد یک جامعه به وجود آمده است و اصلا هم ارتباطی به سن شناسنامهای فرد ندارد. ممکن است جوانی را ببینید که از این تغییر ناگهانی هوا گریزان است اما پیرمردی را ببینید که با ذوق دست همسرش را گرفته و زیر باران قدم میزنند!درصورتی که تست سن عقلی به راحتی میتواند این تمایز را با دلایل علمی و مدارک به اثبات برساند.
چطور توسط تست سن عقلی به سن واقعی عقلمان پی میبریم؟
گاهی میزان این سن را با آی کیو اندازه می گیرند. خوشبختانه ایرانیان از این نظر بسیار در موقعیت خوبی قرار داریم و جزو ملت های با آی کیو بالا به حساب می آییم. حتما تا به حال به گوشتان خورده است که میگویند: «فلانی خیلی از سنش بیشتر ميفهمه!» در برخی از جوامع توسعه یافته، سیستم سن عقلی عمومی را در یک سطح استاندارد نگه میدارند و برای مقاصد خاص افراد با سن عقلی بالا را از کشورهای عمدتا جهان سوم وارد میکنند. درحالیکه در کشور ما هدف از قدیم بالا بردن رشد سن عقلانی عمومی بوده و کمامان نیز این روند ادامه دارد. شما می توانید به راحتی توسط تست سن عقلی یک آزمون استاندارد، متوجه شوید که سن عقلی تان دقیقا چند سال است و همچنین متناسب با این سن، چه خصوصیات رفتاری را بیشتر از خود بروز می دهید. با دانستن این موارد، توانایی شما برای مدیریت ارتباطات با دیگران و رشد و ترقی در زندگی و کسب و کار، افزایش می یابد.
.jpg)
نحوه انجام تست سن عقلی
فرانسيس گالتون انگليسى در كتاب خود، نبوغ ارثى (1869) اين نظر را مطرح كرد كه تواناييهاى ذهنى انسان قابل اندازهگيرى است. بر اساس اين نظريه، بينه و سيمون آزمونى براى اندازهگيرى هوش طرّاحى كردند. که آزمون تست عقلی نامگذاری شد. آزمون آنها بر تعريف زير استوار است:
در مفهوم هوش، استعداد فكرىِ بنيادينى وجود دارد. اين استعداد فكرى، توان داورى است و مىتوان آن را 'حس خوب`، 'حس عملى`، 'قريحه` و 'استعداد فكرىِ فرد براى تطبيق با محيط` ناميد. بنابراين، خوب داورىكردن، خوب درك كردن و خوب استدلال كردن فعاليتهاى اساسى هوشاند (بينه و سيمون، 1905).
آزمون سيمون و بينه برخلاف تست سن عقلی قبل ک توضیح داده شد مجموعهاى از مسائل است كه از كودك انتظار مىرود بدون استفاده از يادگيرىهاى قبلى يا حافظه طوطى وار، و با ياىد گرفتن از نيروى داورى و استدلال خويش، از پس حل آنها بر آيد، گرچه در اين باره كه آيا میتوان از كودك، يا هر فردى، انتظار داشت كه مستقل از پيشينه اطلاعاتى خويش به پرسشهايى پاسخ صحيح بدهد جاى پرسش و تأمل است.
درهرحال، بينه توسط تست سنی عقل دریافت که نسبت سن عقلی كودك به سن حقيقىاش تقريباً در تمام مراحل رشد او ثابت است. براى مثال، كودكى كه در چهار سالگى سن عقلىِ او دو سال است، به احتمال زياد در هشت سالگى سن عقلى او چهار سال نشان مىدهد، يعنى سن عقلى اين كودك در برابر سن عقلى ِ كودك 'بهنجار` همواره نسبت يك به دو خواهد بود.
نسبت تقريباً ثابت بين سن حقيقى (يا تقويمى) و سن عقلى را ضريب هوشى، بهره هوشى يا هوشبهر( Intelligence Quotient, IQ) مىنامند. اين آزمون و معادله منتج از آن مبناى همه ارزيابيها و سنجشهاى مهارتهاى ذهنى قرار گرفت.
براى پيداكردن ضريب هوشى، سن عقلى ِ فرد را بر سن حقيقى يا تقويمى ِ او تقسيم مىكنيم: دو تقسيم بر چهار مساوى½ يا 5/0 خواهد بود. با ضرب كردن اين عدد در 100، عدد 50 به دست مىآيد كه بهرۀ هوشى يا ضريب هوشىِ كودكِ مورد بحث است.
در مثالى ديگر، اگر سن عقلىِ يك فرد بيستساله در حد 15 سال باشد، معادله چنين خواهد بود: 15 تقسيم بر 20، كه عدد5/7 تقسيم بر 10 يا 75/0 را بهدست مىدهد. با ضرب كردن اين عدد در 100 به رقم 75 مىرسيم كه بهرۀ هوشى چنين فردى است. بر اين قرار، ضريب هوشى ِ فردى كه سن عقلىاش 12 و سن حقيقىاش نيز 12 سال باشد، يكيكم يا 100 است. فردى كه سن حقيقىاش 18 اما سن عقلى او 22 سال باشد داراى ضريب هوشىِ 22 تقسيم بر 18 باشد داراى بهره هوشىِ 22/1 (و با ضرب شدن در عدد صد) معادل 122 خواهد بود.
دقت كنيم كه وقتى مىگويند كسى در سن 40 سالگى از ضريب هوشىِ 160 برخوردار است، يعنى 160 40x تقسيم بر 100 مساوى است با 64؛ و سن عقلىِ چنين فرد نيكبختى در حد فردى 64 ساله خواهد بود. حالا پرسش اين است كه مگر، در تجربه و در عالم واقع، هر فرد 64 سالهاى تقريباً دو برابر فردى 40 ساله از توانايى يادگيرى و مهارت ذهنىِ برخوردار است؟ پاسخ اين است كه نظريۀ سنجش هوش و تكنيكهاى تخمين ضريب عددى براى هوش، مربوط به دوره رشد كودك است.